Sizi Tefal programlarınızdan tanıyorum,beğeniyle izliyorum.Şu söylemiş olduğunuz Maydanoz Kumbarasında başarılı olamadım.Maydanozlar,kırılacak şekilde donmadılar.Pörsüdüler.Sizce sebebi ne olabilir...
Adsız dedi ki…
tarif listenizi bulamıyorum her seferinde tek tek video seyretmek durumunda kalıyorum.bu durumu düzeltmenizi diliyorum dilek tekçam
Adsız dedi ki…
Tamam bundan sonra liste eklemeye çalışıcam...
Adsız dedi ki…
proğramda ekmek tarifi vermişti emel hanım fırında pişiyodu ama tencerenin içinde hiçbi yerde bulamıyorum sizde varmı acaba
Adsız dedi ki…
Bende de yok o tarif... Kanal D resmi sitesindeki program videolarını izleyerek tarifi alabilirsiniz tam yayınlandığı tarihi biliyorsanız.
EMEL BAŞDOĞAN KİMDİR? Orta eğitimini Alman Lisesi’nde aldı. İstanbul Bogaziçi, Viyana ve Paris NANNTERE üniversitelerinin, biyoloji, sosyoloji ve felsefe bölümlerinde tamamlamış. Kanal D’de 1997 ve 2000 yılları arasında “Sen Herşeyi Düşünürsün” ile Türk televizyonlarının ilk yemek programını ve 2000 ve 2001 yılları arasında “Yoksa Siz Hala” programının içeriğini oluşturmuş ve ve sunuculuğunu yapmış. Amerika’nın önde gelen yemek okulu CIA’de (Culinary Institute Of America) “Food Styling” eğitimini aldı... 8 adet yemek kitabı ve 1 adet pasta kitabı yazdı. Türkiye’nin ilk yemek dergisini çıkardı. Çok iyi derecede Almanca, Fransızca ve İngilizce biliyor.
Malzemeler: 3 adet yumurta 1 paket vanilya 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı yoğurt 2.5 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı kahve aldığı kadar un 1 subardağı toz şeker 1 paket çiğ krema 200 ml krema (keki yapıltırmak için çok az kenara ayırın) 200 gram bitter kuvertur ya da çikolata * Kremayı SOS tenceresine alın ve kaynayana kadar ısıtın, bıçak yardımı ile kıydığınız çikolataları içine atarak eriyip koyulaşana kadar karıştırın ve ocaktan alın. Ve karıştırarak soğutun. Yapılışı: Geniş bir kapta yumurta, sıvıyağ, şekeri ve vanilyayla birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. En son yoğurdu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Karışıma un ve kabartma tozunu ekleyin ve hamur yumuşak bir kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru ikiye ayırın. Birine kakao ve kahve ekleyerek karıştırın, diğer hamuru sade bırakın. iki hamuru 170 derece ısıtılmış fırında farklı iki kalıpta pişirin (kare kalıp olursa daha iyi olur). Pişen keklerin ılınmasını bekleyin ve kalıptan çıkart...
Yorumlar
dilek tekçam