18 Temmuz 2010 Pazar

Tam tadında havuçlu kek tarifi

Tam tadinda havuçlu kek tarifi 'ni vermeden önce resmini ekledim..













Tam tadında havuçlu kekin püf noktaları

Emel hanım program sırasında havuçlu kekin daha lezzetli olması için bir yemek kaşığı limon koyulmuş su bardağın kalanının süt ile doldurulup bekletilmesi gerektiğini söyledi. Limonlu sütünüz biraz bekledikten sonra un karışımına ilave etmelisiniz.

Birde havucun kekin içinde suyunu salma sorununu yaşamamanız için kendi kullandığı bir taktiği paylaştı. O taktiğe göre; Havuçları rendeleyip buzlukta bir gece bekletmeniz gerekiyor. Ardından çıkardığınızda havuçların suyunu avucunuzun içinde kolayca sıkabilirsiniz. Böylece hem vitaminli olur hemde bolca koyabilirsiniz kekinizin içine, suyunu salabilir diye korkmadan. Bu kadar =)

Hiç yorum yok: