Malzemeler: 3 adet yumurta 1 paket vanilya 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı yoğurt 2.5 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı kahve aldığı kadar un 1 subardağı toz şeker 1 paket çiğ krema 200 ml krema (keki yapıltırmak için çok az kenara ayırın) 200 gram bitter kuvertur ya da çikolata * Kremayı SOS tenceresine alın ve kaynayana kadar ısıtın, bıçak yardımı ile kıydığınız çikolataları içine atarak eriyip koyulaşana kadar karıştırın ve ocaktan alın. Ve karıştırarak soğutun. Yapılışı: Geniş bir kapta yumurta, sıvıyağ, şekeri ve vanilyayla birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. En son yoğurdu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Karışıma un ve kabartma tozunu ekleyin ve hamur yumuşak bir kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru ikiye ayırın. Birine kakao ve kahve ekleyerek karıştırın, diğer hamuru sade bırakın. iki hamuru 170 derece ısıtılmış fırında farklı iki kalıpta pişirin (kare kalıp olursa daha iyi olur). Pişen keklerin ılınmasını bekleyin ve kalıptan çıkart
Tam tadinda havuçlu kek tarifi 'ni vermeden önce resmini ekledim.. Tam tadında havuçlu kekin püf noktaları Emel hanım program sırasında havuçlu kekin daha lezzetli olması için bir yemek kaşığı limon koyulmuş su bardağın kalanının süt ile doldurulup bekletilmesi gerektiğini söyledi. Limonlu sütünüz biraz bekledikten sonra un karışımına ilave etmelisiniz. Birde havucun kekin içinde suyunu salma sorununu yaşamamanız için kendi kullandığı bir taktiği paylaştı. O taktiğe göre; Havuçları rendeleyip buzlukta bir gece bekletmeniz gerekiyor. Ardından çıkardığınızda havuçların suyunu avucunuzun içinde kolayca sıkabilirsiniz. Böylece hem vitaminli olur hemde bolca koyabilirsiniz kekinizin içine, suyunu salabilir diye korkmadan. Bu kadar =)
Yorumlar