Çorba Tarifleri 0 Yorumlar Tarhana Çorbası Tarifi Malzemeler ; 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Su Bardağı Tarhana 1 Çay Kaşığı Nane Tuz1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber Tarhana Çorbası Hazırlanışı 1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın. { 04 Ağustos 2011 } { Tags: Çorba Tarifleri , Çorbalar , Oktay Usta Tarifleri , Tarhana Çorbası Tarifi }
Malzemeler: 3 adet yumurta 1 paket vanilya 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı yoğurt 2.5 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı kahve aldığı kadar un 1 subardağı toz şeker 1 paket çiğ krema 200 ml krema (keki yapıltırmak için çok az kenara ayırın) 200 gram bitter kuvertur ya da çikolata * Kremayı SOS tenceresine alın ve kaynayana kadar ısıtın, bıçak yardımı ile kıydığınız çikolataları içine atarak eriyip koyulaşana kadar karıştırın ve ocaktan alın. Ve karıştırarak soğutun. Yapılışı: Geniş bir kapta yumurta, sıvıyağ, şekeri ve vanilyayla birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. En son yoğurdu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Karışıma un ve kabartma tozunu ekleyin ve hamur yumuşak bir kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru ikiye ayırın. Birine kakao ve kahve ekleyerek karıştırın, diğer hamuru sade bırakın. iki hamuru 170 derece ısıtılmış fırında farklı iki kalıpta pişirin (kare kalıp olursa daha iyi olur). Pişen keklerin ılınmasını bekleyin ve kalıptan çıkart...
EMEL BAŞDOĞAN KİMDİR? Orta eğitimini Alman Lisesi’nde aldı. İstanbul Bogaziçi, Viyana ve Paris NANNTERE üniversitelerinin, biyoloji, sosyoloji ve felsefe bölümlerinde tamamlamış. Kanal D’de 1997 ve 2000 yılları arasında “Sen Herşeyi Düşünürsün” ile Türk televizyonlarının ilk yemek programını ve 2000 ve 2001 yılları arasında “Yoksa Siz Hala” programının içeriğini oluşturmuş ve ve sunuculuğunu yapmış. Amerika’nın önde gelen yemek okulu CIA’de (Culinary Institute Of America) “Food Styling” eğitimini aldı... 8 adet yemek kitabı ve 1 adet pasta kitabı yazdı. Türkiye’nin ilk yemek dergisini çıkardı. Çok iyi derecede Almanca, Fransızca ve İngilizce biliyor.
Yorumlar